# Dag van de opname

U wordt u de ochtend voor de operatie om 8:30 uur verwacht in het ziekenhuis. U kunt zich bij het eerste bezoek melden bij de inschrijfbalie in de centrale hal. Gebruik hiervoor uw legitimatiebewijs. Bij een vervolgbezoek kunt u bij de aanmeldzuil een dagticket printen met daarop de route naar de kliniek. Dit dagticket heeft u nodig voor het aanmelden bij de zuil op de afdeling. Onze gastvrouwen en gastheren wijzen u graag de weg. De verpleegafdeling levertransplantatiechirurgie bevindt zich op RG11. Meer info over het aanmelden in het Erasmus MC vindt u hier.

hoofdingang

# Onderzoeken bij de opname

Ter voorbereiding op de operatie wordt er bij u bloed afgenomen en uw bloeddruk, hartritme en temperatuur worden gemeten. Daarnaast zal een ECG en longfoto gemaakt worden. De verpleegkundige zorgt dat uw eigen medicatie ook tijdens deze opname wordt verstrekt. Om trombose te voorkomen krijgt u tijdens de opname dagelijks een injectie Fraxiparine.

# Team

De volgende mensen zullen u bezoeken:

  • De kliniekassistente komt bloed bij u afnemen;
  • De transplantchirurg zal nagaan of alles duidelijk is; ook wordt een lichamelijk onderzoek bij u verricht;
  • De levende donor coördinator neemt de vragen omtrent de operatie met u door;
  • De anesthesioloog neemt eventuele veranderingen met u door ten opzichte van het laatste bezoek; bij hem/haar kunt u vragen naar eventuele slaapmedicatie voor de operatie.